Traseu de pescuit

Calarasi - Vicina Fortress

P1: Calarasi - Vicina Fortress

Galerie foto

P1: Calarasi - Vicina Fortress

Distanta 
18 km

Tip traseu
Pescuit

Cazare in zona

Descriere traseu

Traseul P1 este un traseu care ofera turistilor ocazia de a descoperi Dunarea si peisajele de pe malul acesteia din judetul Calarasi. Acest traseu a fost special conceput in cadrul Programului Opertional de Pescuit  2007- 2013 in cadrul proiectului ” Promovarea patrimoniului natural in zona Dunarii Calarasene prin Eco-turism” acesta fiind cofinantat din Fondul European pentru Pescuit 2007-2013. 

Orasul Călărași (în trecut, Lichirești și, temporar, Știrbeiu) este municipiul de reședință al județului Călărași, Muntenia, România. Este cel mai mare oraș al județului și unul din cele mai importante municipii din regiunea de dezvoltare Sud. Orasul este situat în sud-estul României, pe partea dreaptă a cursului brațului Borcea al Dunării.

Denumirea de Călărași are două cauze posibile: prima ar fi că punctul de trecere din Imperiul Otoman în Țara Românească era păzit de o căpitănie de călăreți, iar alta ar fi preluare prin extensie a denumirii satului Călărașii Vechi, deoarece din acel sat și din oraș erau recrutați pentru armată cei mai buni călăreți.

Reședința județului cu același nume, municipiul Călărași este situat în partea de sud-est a țării și cea de sud a județului, pe terasa inferioară a Dunării (terasa Călărași), la contactul cu lunca Dunării, pe malul stâng al brațului Borcea, la granița cu Bulgaria

Municipiul Călărași are o poziție privilegiată în sud-estul României, respectiv este situat la 130 km de infrastructură rutieră și 139 km de infrastructură feroviară față de București și 140 km față de Constanța. Accesul la aceasta localitate este mult îmbunătățit datorită conexiunii facile la Autostrada Soarelui (A2) de pe care se iese la km 105 (iesire Drajna/Slobozia) pe drumul național care leagă Călărașiul de Slobozia (DN21) de unde mai sun 24km pana in oras. Dinspre orasul Constanta, se iese de pe autostrada A2 la km 107, iesire Drajna/Slobozia pe DN21 de unde se mai merg inca 24km pana in Calarasi. 

Municipiul Călărași este port fluvial situat pe malul stâng al Borcei, este așezat în sudul județului Călărași, într-o zonă transfrontalieră cu Bulgaria.

Așezarea geografică, pe malul brațului Borcea, oferă municipiului Călărași acces direct la calea de transport fluvială oferită de Dunăre. Localizarea municipiului în imediata vecinătate a frontierei cu Bulgaria și existența unei linii de transport cu feribotul oferă Călărașului deschidere internațională.

În general, arealul pe care se află situat orașul Călărași aparține zonei de climă continentală, mai puțin moderată decât a altor regiuni din România, cu ierni reci și veri călduroase. Temperatura medie anuală este de +11,2 °C (în luna iulie media termică oscilează în jurul valorii de 23°C, iar în ianuarie se înregistrează o medie de -3 °C).

Din punct de vedere al vegetatiei teritoriul Călărașiului și al împrejurimilor sale este situat la contactul a două subzone de vegetație naturală: stepă și baltă. În această situație, vegetația spontană este variată și bogată în exemplare.  Pajiștile naturale se pot identifica prin prezența următoarelor specii: pirul (Agropyrum cristatum), jaleșul (Salvia nemorosa), iarba șarpelui (Echium vulgare), firuța (Poa trivialis). Vegetația forestieră este reprezentată de resturi ale fostelor păduri, care ocupaseră suprafețe importante în împrejmuirile Călărașiului, specii ca stejarul brumăriu (Quercus pedunculiflora), frasinul (Fraxinus excelsior), mojdreanul, mărul și părul pădureț, etc. 

Fauna Călărașiului și împrejurimilor sale este variată, clasificându-se în 3 categorii:

Fauna de stepă și pădure Speciile reprezentative sînt: rozătoarele, carnivorele, păsările indigene și migratoare si reptilele.

Fauna acvatică

Studiile de specialitate amintesc existența în zonă a numeroase specii de animale și păsări legate, prin modul lor de viață, de existența apelor, pe ale căror maluri trăiesc vidra (Lutra lutra), nurca (Lutreola lutreola), foarte apreciate pentru blana lor valoroasa. De asemenea în lunci și zăvoaie se mai întîlnesc iepuri, vulpi, dihori și porcul mistreț (Sus scrofa), acesta din urmă avind efective in continuă creștere.

În ostroavele de pe malul Dunării și Borcii, în lacuri și bălți trăiesc numeroase păsări, dintre care cele mai răspândite sunt: rața mare (Anas platyrinha), gâsca sălbatică (Anser fabalis), gârlița (Anser albifrons), stârcul cenușiu (Ardea cinerea), etc.

Speciile de pești care populează apele lacurilor și a bălților, dintre care amintim știuca (Esox lucius), crapul (Cyprinus carpio), șalăul (Stizostedion lucloperca) sunt căutate cu predilecție de pescari, iar în apele Dunării și a brațului Borcea întâlnim somnul (Silurus glanis), sturionii și scrumbia de Dunăre.

 

Fauna de interes vânătoresc Fauna de interes cinegetic este reprezentată de căpriori, iepuri, mistreți, fazani, specii de răipitoare (vulpi, dihori, bizami), precum și de numeroase specii de păsări sedentare și de pasaj care trăiesc în lunca Dunării.

În ultimii ani a început acțiunea de colonizare a fazanului în pădurile din apropierea municipiului, multe exemplare din specia Fasianus colchycus fiind căutate pentru penajul lor cu un colorit aparte.

 Din punct de vedere al agrementului sportiv, municipiul dispune de un ștrand dotat cu dușuri, un bazin pentru copii și unul pentru adulți,2 piscine, cinci terenuri de fotbal cu gazon artificial și iluminat corespunzător pentru desfășurarea de competiții sportive în nocturnă, un complex sportiv cu terenuri de fotbal, handbal, sală de sport, un teren de tenis, trei săli de fitness, trei cazinouri o sală de ping-pong si doua de bowling.

Cele trei plaje amenajate oferă atât călărășenilor cât și turiștilor locuri de distracție pe perioada verii; Cea mai mare dintre plaje este pe partea opusă brațului Borcea, cunoscută ca și Plaja Mare. Accesul se face cu barca sau șalupa. Este amplasată vis-a-vis de Parcul Central. Cea de-a doua plajă, Plaja Tineretului este amplasată în vecinătatea pădurii. Ultima plajă face legătura cu terasa Restaurantului Albatros. Călărașiul este înzestrat cu cinci terenuri artificiale de fotbal amenajate. De asemenea mai multe cluburi fac viața de noapte a orașului foarte activă. Există chiar și un traseu de agrement pe Dunăre cu vaporașul, punctul de plecare îl constituie stația amplasată în Parcul Central iar destinația este pe malul bulgăresc, în Silistra. Călărași-ul dispune de un patinoar în cadrul complexului sportiv "Tineretului" în care se poate patina în orice sezon,un cafe-cinema 3D,iar începând din 2012,de un cinematograf 3D.

Ca si atracții turistice avem:

- Grădina Zoologică din Călărași care a cunoscut o rapidă creștere devenind una dintre cele mai mari grădini zoologice din Romania, atât ca suprafață cât și ca număr de specii.

- Muzeul Dunării de Jos care a luat naștere în anul 1951 având ca profil arheologia. Dezvoltarea sa a fost posibilă datorită unui grup de intelectuali călărășeni entuziaști  care au descoperit numeroase situri arheologice și monumente istorice, lucru care a dus la creșterea patrimoniului și implicit necesitatea schimbării în mai multe rânduri a locației muzeului.

- Statuia Regelui Carol I amplasată în mai 2008 în apropierea gimnaziului care îi poartă numele. La dezvelire au participat zeci de personalități printre care Preasfinția Sa episcopul Sloboziei și Călărașilor și Regele Mihai care a fost însărcinat alături de primarul Nicolae Dragu cu dezvelirea statuii.Statuia Regelui Carol I este prima statuie ecvestră a unui membru al casei regale dezvelită după 1989.

- Ostroavele de pe Dunăre, brațul Borcea și plajele acestora

- Parcul Municipal (unde se află unica statuie a lui Burebista)

- Ruinele cetății bizantine Vicina

- Un bogat fond cinegetic (mistreți,căprioare, fazani,rațe, etc)

- Situl arheologic de la Călărași, punct "Grădiștea, - Călărași", situat la 2 km de municipiu.

 

Pentru cazare avem mai multe unități hoteliere cu diferite facilitate in functie de preferintele fiecaruia. Cum ar fi:

 

Hotelul „Călărași”:  Situat în Călăraşi, lângă Parcul Central şi pe malul braţului Borcea, Hotelul găzduieşte un restaurant cu meniu internaţional, precum şi un bar şi o recepţie deschisă nonstop.

Toate camerele sunt dotate cu televizor şi frigider. Fiecare unitate are baie privată cu duş şi articole de toaletă gratuite. Unele au aer condiţionat şi o zonă de relaxare. În zonele publice este disponibil acces gratuit la internet Wi-Fi. La cerere, se oferă servicii de închirieri auto şi transfer de la/la aeroport, la un cost suplimentar. Staţia de autobuz Călăraşi este la 200 de metri, iar gara se află la 1,5 km. Hotelul Călăraşi oferă parcare privată gratuită.

Hotel “Hestia” Situat aproape de centrul orașului Călărași, Hotelul Hestia oferă camere cu aer condiționat, Wi-Fi gratuit și un restaurant. Oaspeţii au la dispoziţie locuri de parcare gratuite. Toate unitățile au TV cu ecran plat cu canale prin cablu, minibar, cutie de valori și baie privată cu duș, uscător de păr și articole de toaletă gratuite. Gustări și băuturi sunt oferite la un cost suplimentar. Cea mai apropiată stație de autobuz este la 400 de metri, iar gara din Călărași este la 1 km. Camera dubla ajunge la aproximativ 200 lei/noapte

Complex turistic Albatros Podul 4 (Hotel) Situat aproape de centrul orașului Călărași, Hotelul Hestia oferă camere cu aer condiționat, Wi-Fi gratuit și un restaurant. Oaspeţii au la dispoziţie locuri de parcare gratuite.Toate unitățile au TV cu ecran plat cu canale prin cablu, minibar, cutie de valori și baie privată cu duș, uscător de păr și articole de toaletă gratuite. Gustări și băuturi sunt oferite la un cost suplimentar. Activitati sportive si de relaxare: inchirieri barci,sauna,pescuit ,teren de tenis,sala de fitness. Cea mai apropiată stație de autobuz este la 400 de metri, iar gara din Călărași este la 1 km. Camerele duble sunt la un pret de 138 lei/noapte.

Hotel Baden Amplasat pe malul Dunării, acest hotel de 4 stele oferă un restaurant, o grădină şi bărci de închiriat. Toate camerele sunt dotate cu aer condiţionat, TV LCD şi acces gratuit la Wi-Fi. Oraşul Călăraşi se află la 11 km.Camerele hotelului Baden au balcon cu vedere la râu, mobilier clasic şi podea cu mochetă. Toate sunt prevăzute cu DVD player şi TV prin cablu. Baia include papuci şi halate catifelate. Restaurantul include o terasă frumoasă cu vedere la Dunăre şi serveşte preparate din bucătăria românească tradiţională. În fiecare dimineaţă se oferă un mic dejun tip bufet. Autostrada A2 este la 33 km şi asigură acces în Bucureşti cu maşina în 90 de minute. Parcarea este gratuită. O camera dubla ajunge la 165 lei/noapte.

Motel Imperial Lux Capacitatea de cazare a unitatii este de 10 locuri in 4 camere (doua camere duble, o camera tripla si o camera de 4 locuri). Toate spatiile de cazare dispun de bai proprii, aer conditionat, TV.  Camerele duble ajung la un pret de 100 lei/noapte.

Hotel Intim 

Hotel "La Ferma" 

• Pensiunea POEM 

• Pensiunea "Casa Din Vis" 

 

Locuri de pescuit DUNARE CALARASI

 Se poate pescui pe Dunare, Borcea sau pe canale. Sunt necesare permise de pescuit ANPA pentru Borcea si  Dunare .

 

BORCEA- CALARASI - Podul 4

     Se merge pe autostrada soarelui pana la Drajna  de unde iesiti de pe autostrada spre Calarasi, mergeti pana in Calarasi si  mergezi inainte pe strada Slobozia pana in capat la faleza aici faceti dreapta pe strada 1mai  si mergeti pana in capat  unde faceti stanga, mergeti apoi pana vedeti pe partea stanga un panou romsilva la intersectia cu un  drum de tara, mergeti pe drumul de tara pana la Borcea

 

Dunare - Chiciu

  Urmati acelas traseu pana la Podul 4 insa mergeti inainte pe DN3 (nu faceti stanga pe drumul de tara) trecei podul peste canalul combinatului siderurgic si mergeti pana la Dunare de aici fiecare alege ce loc doreste pe Dunare in functie de inspiratie

 

Pentru inchiriat barci avem Complexul Albatros 3* Calarasi; Telefon: 0735841400 

 

Costul mediu pentru 3 zile cu 2 noapti de cazare suficiente pentru parcurgerea traseului C2 din pachetul Cicloturistic  Calarasi – Manastirea ajunge  la 550 lei oentru 2 persoane.

 

Harta traseu

Route 2,861,112 - powered by www.bikemap.net

Galerie foto

Fazele lunii

CURRENT MOON

afis cicloturism-01

Acest site foloseste cookie, prin continuarea navigarii prin site, va dati acordul cu privire la modul de utilizare al lor. Politica